Na hradech a zámcích začala sezona. Návštěvníky čeká bohatý program

Tematické prohlídky, akce pro děti a jarmarky. Hrady a zámky zahajují sezónu. Jedním z nich je například Horní hrad u obce Krásný Les na Karlovarsku. "Nejbližší akce, kterou tady pořádáme, je velikonoční prohlídka. A návštěvníci si samozřejmě přes den můžou dát třeba zelené pivo," sdělil kastelán hradu Jakub Hejtík.

Velikonoční prohlídka se koná v noci z neděle na pondělí a doplní ji ohňová show. Zatímco tam ještě v roce 2000 byla jen ruina, teď už si návštěvníci kromě věže mohou prohlédnout i velkou část interiérů.

Velikonoční program si připravili i na hradě Loket. Nebude chybět malovaný kolotoč, živá hudba ani spousta dobrého jídla a pití. Děti se mohou těšit také na soutěžní stanoviště, kde si mohou vyzkoušet zapomenuté tradiční venkovské hry a zvyky. Prohlédnout si hrad už ale někteří vyrazili i ve čtvrtek.

[chooze:article;value:548447]

Na Šternberku na Olomoucku nachystali velikonoční výzdobu i doprovodný program. "V sobotu již tradičně na hradě budou dětské dílničky, velikonoční jarmark. V pondělí celý hrad obohatí hlavně ovocné jidáše, které se budou péct v hradní kuchyni," avizoval kastelán hradu Dominik Fadrný.

Počasí během velikonočních svátků bude navíc přát výletům. Kromě sluníčka a modré oblohy by teploměry měly ukazovat víc než 20 stupňů Celsia.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.