Na instagramu řádí sexy podvodnice. Z mužů mámí erotická videa, pak zaútočí

Podvodníci využívají celé řady taktik, jak vymámit z lidí peníze. Zakládají si například falešné profily na facebooku či instagramu a skrze ty pak pod různými legendami oslovují své vytipované cíle. Někdy dokonce vystupují jako pohledné krásky, jejichž cílem je vylákat z mužů nejprve kompromitující materiály a pak velkou sumu peněz.

"V tomto týdnu jsme přijali dvě oznámení o vydírání, které se odehrálo v prostředí sociálních sítí, kde si na dva mladé muže počíhali neznámí vyděrači. V jednom případě oslovili dospělého mladého muže prostřednictvím falešného profilu na instagramu s fotografií pohledné tmavovlásky," upozornila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Taktika podvodníků byla v tomto případě velice jednoduchá. Krásná podvodnice po velmi krátké seznamovací konverzaci prokládané smajlíky se srdíčky přešla rovnou na věc a nabídla videohovor, ve kterém svou oběť vítala ve spodním prádle. "I to brzy odložila a předvedla mu své umění autoerotiky. Když skončila, vyzvala k tomu samému i jeho, a on nebyl proti," vysvětlila Baláková.

[chooze:article;value:483963]

​Virtuální dostaveníčko však mělo pro mladíka trpký závěr. Po ukončení videohovoru obdržel zprávu, že je jeho intimní video zálohováno, a pokud nezaplatí 5 500 euro, bude rozesláno všem jeho kontaktům na instagramu, rodinným příslušníkům a také zveřejněno na několika dalších sociálních sítích. "Ačkoliv to mladíka vyděsilo, žádné peníze vyděrači neposlal, překonal stud a našel v sobě kuráž vše oznámit na policii," upozornila Baláková.

Druhý případ se odehrál podle stejného scénáře, jen s tím rozdílem, že se na falešném profilu na instagramu objevila blondýnka a za nezveřejnění intimní nahrávky oznamovatele, ve které účinkoval, pachatelé požadovali 2 000 euro. Ani on nezaplatil a obrátil se na policii.

"Oba muži samozřejmě udělali dobře, že vyděračům žádné peníze neposlali, protože i kdyby zaplatili, jistotu, že se kompromitující nahrávka nedostane na veřejnost, nebudou mít nikdy. Jakmile se cokoliv dostane do internetového prostředí, zůstává v něm navždy, a tudíž může být zneužito kdykoliv," varovala mluvčí.

Oběma případy se zabývají liberečtí kriminalisté. Policie v této souvislosti současně varuje, aby si lidé dávali pozor, jakých aktivit se na sociálních sítích účastní. "Když na sebe žádné kompromitující materiály nevyrobíte, nebudete ani vydíratelní," uvedla Baláková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.