Na Islandu havaroval autobus s českými turisty. Pět lidí se vážně zranilo

[chooze:gallery;value:36233]

​Tragédií málem skončila dovolená na Islandu pro 22 Čechů. Při cestě na sever ostrova jejich autobus havaroval. "V pátek odpoledne před pátou hodinou odpoledne místního času došlo na severu Islandu ve Fagranes v Öxnadal k nehodě autobusu, ve kterém bylo spolu s řidiči 22 cestujících z Česka," uvedl ředitel cestovní kanceláře Adventura Petr Novotný.

Při nehodě se většina cestujících zranila, z toho část velmi vážně. "Část klientů byla přepravena leteckou záchrannou službou do nemocnice v Reykjavíku či Akureyri," dodal Novotný. Podle portálu RUV se jednalo o pět lidí.

[chooze:article;value:558265]

Nehodu potvrdilo i ministerstvo zahraničí. "V autobusu bylo 20 českých turistů a 2 čeští řidiči. Středně a těžce zranění byli hospitalizováni v nemocnicích v Akureyri a Reykjavíku. V nemocnicích zůstává 9 pacientů, zbytek osob s lehčími zraněními se chystá zpět do Česka," uvedla mluvčí ministerstva Mariana Wernerová.

​Ostatní zraněné ošetřili záchranáři v Akureyri před přepravou do hlavního města Islandu Reykjavíku. Cestovní kancelář nyní spolupracuje s českým konzulátem a ministerstvem zahraničí a také s pojišťovnou na vyřešení situace.

Podle fotografií z místa nehody je možné, že za nehodu mohl tající asfalt ze silnice, který se přilepil autobusu na kola. Vozidlo následně spadlo ze silnice a převrátilo se na bok.

Na konci května havaroval český autobus také v Rakousku. Pozdě večer se srazil s nákladním autem, které vezlo lahve s tekutým vodíkem. Čtyři čeští turisté, včetně devítiletého dítěte, se zranili.  

Děsivá nehoda na Brněnsku. Strom proťal autobus, řidičku museli vyprostit (4/6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.