Na jemenském ostrově zemřel český turista. Měl se utopit

Ministerstvo zahraničních věcí v úterý oznámilo, že na ostrově Sokotra v Jemenu zemřel český turista. Před cestami na ostrov resort poslední týdny varuje kvůli ozbrojenému konfliktu v zemi. 

Podle informací televize Nova se muž utopil. "S ohledem na rodinu nebudeme smrt blíže komentovat. Mohu pouze potvrdit, že smrt nemá souvislost s konfliktem," řekl TN.cz šéf cestovní kanceláře, se kterou muž cestoval, Omar Jamaein.

[chooze:article;value:537537]

"O této skutečnosti byl náš zastupitelský úřad v Rijádu informován v pondělí. S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat žádné detaily. Souvislost s konfliktem neexistuje," potvrdil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

"Jsme si vědomi, že MZV své stanovisko zatím nezměnilo a chápeme předběžnou opatrnost českých úřadů. Domníváme se ale, že v tomto případě se jedná o generalizaci a problematizaci celého regionu bez rozlišování objektivně různé bezpečnostní situace v jednotlivých částech Jemenu, který nefunguje jako jeden stát," reagoval minulý týden Jamaein na upozornění před cestami na tento ostrov.

V Tunisku zemřel český turista. V hotelu ho našla jeho manželka, kterou poté zadržela policie (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.