Na jihlavské základce mají problém se šikanou. Škola to neřešila, tvrdí rodiče

Psychické i fyzické útoky. Ponižování. Několik dětí je podle jejich rodičů dlouhodobě terčem šikany od spolužáků. "U mého dítěte docházelo k fyzickým i psychickým útokům, které nabíraly na obrátkách," prozradil TV Nova rodič šikanovaného dítěte.

Šikana se týká druhého stupně jihlavské Základní školy T. G. Masaryka, konkrétně sedmých, osmých a devátých tříd. Podle rodičů vedení školy ani učitelé šikanu prakticky neřešili, takže se obrátili na Českou školní inspekci (ČŠI). 

"Je to déle než rok a škola to neřeší," vadí jednomu z rodičů. "V tomto případě jsme se to snažili řešit, viníci byli potrestáni, naší možností jsou dvojky a trojky z chování," řekla ředitelka školy Andrea Frolíková.

[chooze:article;value:497753]

"Školní poradenské pracoviště nedůsledně řešilo problém šikany, škola a zřizovatel nyní musí přijmout opatření, která povedou k nápravě," prohlásil náměstek ústředního školního inspektora ČŠI Karel Kovář. 

"Od září se chceme zapojit do finského projektu, který je zaměřený na prevenci a řešení šikany. Všichni pedagogové budou proškoleni a doufáme, že to přinese kýžené ovoce," oznámila Frolíková. "Česká školní inspekce následně prověří tato opatření, zda jsou účinná," avizoval Kolář. Vyhrocenou situací na škole se bude zítra zabývat i její zřizovatel, tedy město Jihlava

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.