Na Junckera jsem měl expertizu, předtím jsem zpovídal jen Pawlowskou, říká Kovy

Karel Kovář začal svou kariéru na YouTube s parodickým kanálem GameballCZ. "Vydal jsem se trochu jiným směrem. Parodie v té době tolik lidí nedělalo. No a na tom se začali nabalovat první fanoušci," uvedl.

Svou cestu se ale po několika letech rozhodl změnit, a to i přesto, že už byl poměrně známým. Udělal tak hlavně proto, že z videí sám neměl radost. "Už jsem necítil, že se těším na to, co bude dál a už mě to tvoření nešlo tak lehce. A tak jsem se rozhodl pro restart. Založil jsem kanál, na kterém tvořím dodnes," přiznal.

[chooze:article;value:561321]

Na svém kanále se Kovy nově věnoval serióznějším tématům. "Mohl jsem točit třeba o Bělorusku, Brexitu. Byla to témata zajímavá i pro mě, takže jsem za to rád, že se můžu takhle posouvat," řekl.

I proto dostal nabídku udělat rozhovor s tehdejším předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem. "Byl jsem na to stoprocentně povolaný, předtím jsem zpovídal jen Halinu Pawlovskou, takže jsem měl veškerou expertizu potřebnou pro rozohovor s předsedou Evropské komise," řekl v nadsázce.

Za velmi obohacující ovšem Kovy považuje rozhovor s Dalajlámou. "Bylo to super. Myslím si, že mi to rozšířilo obzory v mnoha směrech a je vlastně neuvěřitelné, když člověk dokáže vystihnout mnoho myšlenek velmi stručně a výstižně a to myslím, že on perfektně umí. Na rozdíl třeba ode mě. Velmi inspirativní," vzdal tibetskému duchovnímu vůdci hold.

[chooze:article;value:561166]

V roce 2017 vydal Kovář knihu, konkrétně autobiografii, a to v pouhých dvaceti letech. "On to byl částečně cestovní deník. Já už jsem v té době procestoval docela zajímavé destinace, od Íránu přes další netradiční, takže jsem se tam snažil předat nějaké tyto zkušenosti. Svým divákům jsem pak v té knížce chtěl dát možnost mě poznat trochu víc a trochu jinak," popsal.

Kovář svým divákům také odhalil, že je gay. Nyní žije několik let se svým partnerem, který se živí jako stylista. "Je to samozřejmě extrémně praktická věc. Jediný problém je, že já jsem trochu lajdák, takže buď zapomenu zmínit, že mě čeká nějaká akce nebo že se někde objevím a on vždycky říká, že mu to musím říkat dopředu. Jinak mi ale dává v oblékání celkem volnost," prozradil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.