Na Karlovarsku hasiči bojovali s lesním požárem. Zasahovalo 11 jednotek

Jedenáct jednotek hasičů bojovalo s plameny více než čtyři hodiny se standardní i speciální technikou. Velitel zásahu vyhlásil třetí ze čtyř možných stupňů požárního poplachu.

Hašení komplikoval nepřístupný terén. Hasiči museli k přepravě materiálu používat například terénní čtyřkolky a situaci ze vzduchu monitorovaly drony. Do akce byl nasazen také vrtulník, který každých pět minut shazoval na hořící les tři tisíce litrů vody. Celkem se takhle s vodou otočil 45krát.

Příčina požáru je stále v šetření. Vyšetřovatel odhadl prvotní škodu na 250 tisíc korun.

[chooze:article;value:514428]

​Lesní a polní požáry zaměstnávají v poslední době hasiče po celé zemi. V Karlovarském kraji minulý víkend zasahovali u rozsáhlého požáru lesa na Sokolovsku. V Plzeňském kraji od začátku července řešili 183 požárů, z toho 88 požárů luk, polí a trávy a 36 požárů lesa. To je téměř o polovinu více než v loňském roce.

Výstraha před vysokým nebezpečím vzniku požáru platí aktuálně pro Karlovarský a Ústecký kraj, severní část Plzeňského a pro velkou část Středočeského, Jihomoravského kraje a Vysočinu. Ve východních Čechách stále platí také výstraha před vysokými teplotami.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.