Moderní bydlení

Na krajském úřadě ve Zlíně se střílelo. Muž tam měl spáchat sebevraždu

Policisté v pondělí dopoledne vyjeli ke střelbě ve zlínském Baťově mrakodrapu, kde sídlí Krajský úřad Zlínského kraje. "Evakuovali jsme 12. patro, kde k události došlo," uvedli na síti X.

Mělo se jednat o muže, který si sám vzal život. "Zastřelil se. Žádní další zranění tam nebyli, nikomu se nic nestalo," popsala pro TN.cz Monika Kozumplíková. Veřejnosti by žádné nebezpečí hrozit nemělo.

"Ve 12. patře dobrovolně ukončil život občan našeho kraje. Upřímnou soustrast rodině. Nyní probíhá vyšetřování, postupně se obnovuje činnost budovy," napsal k události na síti X hejtman kraje Radim Holiš (ANO).

[chooze:article;value:571020]

V budově, která byla svého času jednou z nejvyšších v Evropě, dnes sídlí krajský a finanční úřad. "Co už víme, čin neměl souvislost s výkonem státní správy a ani samosprávy," ubezpečoval Holiš. V horním patře se nachází vyhlídková terasa a kavárna.

"Je tam odbor dopravy a územní plánování," řekla pro TN.cz mluvčí kraje Soňa Ličková k tomu, co se nachází ve zmíněném 12. patře. Jestli se člověk zastřelil na chodbě nebo v kanceláři, neřekla.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.