Na královskou rodinu zaútočili hackeři. Měla to být odplata za pomoc Ukrajině

Cílem hackerského útoku se v neděli dopoledne stala britská královská rodina. Její oficiální stránky byly nefunkční. Lidé s k nim nemohli připojit přes dvě hodiny. Každá taková snaha skončila jen pohledem na zprávu o chybě připojení.

Hackeři podnikli na stránky takzvaný DDoS útok, což je relativně jednoduchá metoda populární mezi hackery. Spočívá v přetížení stránek zpravidla obrovským množstvím návštěv ve velmi krátkém čase. Tyto útoky provádí bez vědomí majitelů tisíce počítačů, které byly infikovány virem. Podobným útokům čelí čas od času i české internetové stránky.

[chooze:article;value:524324]

Webové stránky královské rodiny jsou už v současnosti plně funkční. "Hackeři se nedostali k žádným informacím ani k systému královské domácnosti," řekl portálu The Sun zdroj z okolí královské rodiny.

Za útokem měla stát skupina hackerů z Ruska, jíž velí aktivista, který si nechává říkat KillMilk. Ten dříve v tomto roce oznámil vznik organizace Black Skills, což má být rozsáhlá skupina hackerů, již si bude možné najmout, vysvětluje portál Mirror. Black Skills je tak jakousi kybernetickou verzí soukromé armády.

Skupina okolo KillMilka je známá útoky na země, které podporují Ukrajinu ve válce proti Rusku. Zejména se pak soustředí na členské státy NATO. Velká Británie je proto velmi populárním cílem. Její útoky však málokdy mají velké následky. Většinou se jedná právě o DDoS útoky, které nanejvýš na čas vyřadí z provozu stránky úřadů.

Českou zbrojařskou firmu napadli hackeři. Na internetu jsou její citlivá data (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.