Na Krymském mostě opět zněly exploze. Ruské úřady přerušily dopravu

[chooze:gallery;value:32404]

Dva silné výbuchy otřásly v pondělí ráno Krymským mostem. Exploze byly slyšitelné okolo třetí hodiny ráno tamního času v městě Kerči na východním cípu Krymského poloostrova. Podle portálu BBC má být zasažena část mostu určená pro automobily poblíž 145. pilíře mostu. Vlaková doprava je opět funkční.

Ruské úřady už dopravu na mostě zastavily a občanům doporučily, aby si našli jinou cestu. V Krasnodarské oblasti v pevninském Rusku se před mostem tvoří kolony, které dosahují délky až čtyř kilometrů. Krym je pro ruské turisty vyhledávaným cílem dovolené a Krymský most představuje nejsnazší cestu, jak se na okupovaný poloostrov dostat.

[chooze:article;value:510367]

Exploze si vyžádaly dva lidské životy. Mělo jít o rodinu z Ruska. "Viděli jsme zničené auto s bělgorodskou poznávací značkou. Dívka z auta byla zraněna, je v péči lékařů a její zranění jsou středně těžká. Nejhorší je, že jí zemřeli tatínek i maminka," potvrdil guvernér Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na telegramu.

Co výbuchy způsobilo ani jak velké škody napáchaly, ještě není jasné. Incidentem se zabývá ruské ministerstvo dopravy, které ale zatím podrobnosti tají, uvedla agentura TASS. Ministerstvo naplánovalo inspekci mostu, aby mohlo zjistit rozsah poškození.

Není to poprvé, co Krymský most poškodila exploze. Loni v říjnu na mostě vybuchlo nákladní auto, zůstaly poškozené dva úseky části mostu určené pro automobily i železniční trať. K útoku se minulý týden přihlásila ukrajinská armáda. Pondělní výbuch ale Ukrajina zatím nijak neokomentovala.

Podívejte se reportáž o loňském výbuchu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.