Na letišti v Japonsku se při vánici srazila letadla. Uvnitř byly stovky cestujících

Dvě dopravní letadla se srazila na japonském letišti Šin-Čitose v úterý v 17:30 tamního času. Na sociální sítí kolují snímky jednoho z poškozených strojů, který utrpěl náraz v ocasní části. Nehoda se pravděpodobně stala kvůli snížené viditelnosti způsobené sněhovou bouří.

Stejné letiště kvůli srážce mělo podle The Sun v úterý dokonce zrušit 46 letů. Neštěstí nejspíš způsobil stroj Korean Air, s nímž ale v kritické chvíli manipuloval tahač.

[chooze:article;value:535340]

​Obě letecké společnosti už potvrdily, že na palubách jejich strojů byli v době karambolu cestující. V případě Korean Air jich mělo být 289 včetně posádky.

Podle policie a hasičů, na které se odkazuje japonská televize NHK, na místě nedošlo k požáru a nikdo z cestujících či členů posádek se nezranil.

Nešťastná událost se odehrála jen několik týdnů poté, co 2. ledna na tokijském letišti Haneda narazil Airbus Japan Airlines do menšího letadla pobřežní stráže, v němž zahynulo pět lidí. Navzdory požáru se ale z airbusu stihlo zachránit všech 367 pasažérů a 12 členů posádky.

Japonské letadlo pohltily plameny po srážce na ranveji. Pět lidí zemřelo (2/1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.