Na mnoha telefonech přestane fungovat WhatsApp. Důvodem je starý systém

Aplikace WhatsApp pravidelně aktualizuje své funkce a přichází s novými. Teď se chystá ukončit podporu služby na starších telefonech. Upozornil na to portál WABetaInfo.

Půjde zejména o mobily s operačními systémy, které jsou starší než Android 5.0. "WhatsApp ukončuje podporu pro starší verze, aby zajistil, že aplikace může využívat nejnovější bezpečnostní funkce a poskytovat nejlepší uživatelský zážitek. A zároveň umožní vývojářům soustředit se na nové funkce pro většinu uživatelů s novějšími verzemi operačního systému," vysvětlili odborníci.

[chooze:article;value:499273]

Portál Gearrice navíc upozornil, že také v případě telefonů od Applu je nutné mít novější systém. WhatsApp totiž už ukončil podporu systémů iOS 11 a nižších řad. Lidé, kteří chtějí aplikaci dále využívat, tak musí mít systém iOS 12 nebo novější.

Není to poprvé, co aplikace ukončuje podporu starších systémů. Jedná se o pravidelný postup právě z důvodu zlepšování služeb. Zastaralé verze totiž už mnohdy neodpovídají požadavkům na zabezpečení.

Lidé, kterých se to týká, tak musí přejít na novější systém. Odborníci zpravidla doporučují pořídit si nový mobilní telefon.

USA zvažují plošný zákaz aplikace TikTok. V Česku ji používají asi dva miliony obyvatel (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.