Na Moskvu zaútočily drony. Poškodily dvě budovy, tvrdí Rusové

[chooze:gallery;value:31923]

​"V současné době se prověřují informace o explozích ve vícepodlažních obytných budovách," sdělil agentuře TASS zdroj z tamních záchranných složek. "Na místě nebyly stopy po požáru. V některých bytech bylo rozbité zasklení," dodal.

Podle mluvčího záchranných složek se vyšetřuje více možností. "V okolí domu byly nalezeny úlomky podobné dronu," potvrdil ale pro TASS. "Událost si podle předběžných informací nevyžádala oběti," dodal.

"Dnes ráno zahájil kyjevský režim teroristický útok bezpilotními letouny útok na objekty v Moskvě," prohlásil Šojgu. "Všechny nepřátelské bezpilotní letouny byly zasaženy. Tři ztratily kontrolu a odchýlily se od svých zamýšlených cílů. Pět dalších bylo sestřeleno protiletadlovým systémem Pancir-S v Moskevské oblasti," dodal. Jeho slova ale nikdo nezávisle nepotvrdil.

[chooze:article;value:506692]

Podle RIA Novosti byl na místě slyšet výbuch. Starosta Moskvy Sergej Sobjanin vyzval obyvatele, aby věřili jen oficiálním zdrojům a nešířili spekulace. Guvernér Moskevské oblasti Andrej Vorobjov řekl, že protivzdušná obrana sestřelila několik dronů v regionu. 

"Dnes ráno mohli obyvatelé některých částí Moskevské oblasti slyšet zvuk výbuchů. To je naše protivzdušná obrana. Několik dronů bylo sestřeleno, když mířily na Moskvu," napsal na telegramu Vorobjov. Není jasné, kdo drony na Moskvu vyslal. 

Sobjanin později dodal, že nikdo není vážně zraněn. Dva lidé ale potřebovali lékaře. "Nikdo nebyl hospitalizován, pomoc byla poskytnutá na místě," napsal na telegramu.

Rusko zároveň v úterý už třetí den v kuse útočí na Kyjev. Podle ukrajinského generálního štábu na hlavní město Ukrajiny za den vypálili přes 60 raket. V noci ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 29 ze 31 ruských dronů.

[chooze:gallery;value:31925]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.