Na mostě mezi Kanadou a USA vybuchlo auto. Dva lidé v plamenech zemřeli

V předvečer Dne díkůvzdání obletěly svět záběry z hraničního mostu mezi USA a Kanadou, kde do budovy narazilo a následně explodovalo osobní auto. Incident vyvolal velké bezpečnostní obavy a do vyšetřování se zapojilo i FBI, které prověřovalo možné spojení havárie s terorismem. Kvůli bezpečnostním opatřením pak byly uzavřeny další čtyři mosty na hranici mezi oběma státy.

Podle vyšetřovatelů se auto přiřítilo z newyorské strany hranice na Rainbow Bridge, kde narazilo do obrubníku a následně do svodidel, která ho katapultovala do vzduchu. Poté letělo vzduchem několik desítek metrů, načež narazilo do budovy a explodovalo. Při nehodě zahynuli dva lidé a byl zraněn jeden člen americké pohraniční stráže.

[chooze:article;value:529196]

Podle zdrojů CNN z orgánů činných v trestním řízení byl jedním z nich muž, který žil ve státě New York. Podle vyšetřovatelů měl v plánu navštívit koncert skupiny KISS v Kanadě, ale když byl zrušen, vydal se místo toho do kasina na území USA. K nehodě došlo poté, co pár opustil kasino.

https://twitter.com/BNONews/status/1727454785043943560

Na vyšetřování nehody se v počátcích spolupodílela i FBI, která zkoumala, zda incident nesouvisel s terorismem. Obavy následně rozptýlila newyorská guvernérka Kathy Hochulová. "Chci, aby bylo Američanům a obyvatelům New Yorku velmi, velmi jasné, že v tuto chvíli nic nenasvědčuje teroristickému útoku," řekla guvernérka novinářům na tiskové konferenci ve středu večer.

Rickie Wilson řekl pobočce CNN WKBW, že viděl auto, které kolem něj proletělo a na okamžik si myslel, že je to letadlo. Bylo "téměř jako ve filmu" řekl šokovaný svědek s tím, že auto se během letu trochu otočilo, když se vracelo na zem, a po dopadu do něčeho narazilo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.