Na motorkářském srazu po sobě střílely gangy kvůli fotce, 3 mrtví, 5 zraněných

Tradiční svátek motorkářů v letovisku Red River s 28 tisíci účastníků, který se koná u příležitosti pondělního amerického svátku Dne obětí války, nezačal dobře. V sobotu odpoledne se dostali do sporu členové gangů Bandidos a Water Dogs, uvedla agentura AP.

Po rvačce následovala přestřelka, kterou nepřežili tři motorkáři, dalších pět utrpělo zranění. Nejvážněji postřeleného transportoval do nemocnice vrtulník. Všechny oběti střelby jsou podle policie z řad jmenovaných gangů.

Mezi mrtvými jsou dva členové Bandidos a jeden z Water Dogs. Spor vznikl před několika dny kvůli fotografii, když se členové jednoho z gangů zvěčnili s třetím motorkářským gangem ve tři sta kilometrů vzdáleném městě Albuquerque.

[chooze:article;value:497903]

​"To se přeneslo sem, kde na sebe opět narazili a začala konfrontace. Nejdříve to začalo slovy, pak se to zvrhlo ve rvačku, která pak přerostla ve střelbu," řekl podle televize ABC velitel policie státu Nové Mexiko Tim Johnson.

Pro podezření z vraždy byl zatím zatčen 30letý člen Water Dogs. Sám byl postřelen a je pod dohledem v nemocnici. Do cely předběžného zadržení putovali po ošetření v nemocnici i dva postřelení z Bandidos, ne však přímo kvůli střelbě, ale pro nezákonné nošení zbraně v obchodu s alkoholem a za držení kokainu.

[chooze:article;value:505518]

​Jednačtyřicátý ročník motorkářských slavností zrušen nebyl. Úřady však vyzvaly k obezřetnosti a zejména obchodníkům s alkoholem a restauratérům doporučily zavřít své provozovny. V nejbližším městě Taos byl na sobotu vyhlášen zákaz nočního vycházení spojený se zákazem prodeje alkoholu.

Policie podle Johnsona nemůže zaručit účastníkům srazu bezpečnost, dokud zde budou členové motorkářských gangů. Policejní šéf se omluvil všem, kteří dodržují zákony, a přijeli si do Red River užít víkend spojený s oslavami Dne obětí války (Memorial Day). "Ale pro všechny bude od této chvíle platit nulová tolerance," cituje ABC Johnsona s tím, že policie bude zatýkat i za špatné přecházení ulice. "Už se to nebude opakovat, protože to nedovolíme," dodal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.