Na muže u Prahy zaútočily vosy. Skončil v bezvědomí

V ohrožení života se ocitl v sobotu odpoledne muž ze Středočeského kraje. Na jeho zahradě v Libčicích nad Vltavou ho pobodaly vosy. Rány po žihadlech se mu mohly velmi snadno stát osudnými. Muž je totiž na bodnutí hmyzem alergický.

Život mu zachránila jeho přítelkyně, která hned zavolala záchranáře. "Náš operátor Vojta jí poradil chladit místa bodnutí a v případě zhoršení stavu znovu zavolat. Na místo již mířily naše posádky," napsali středočeští záchranáři na facebooku.

[chooze:article;value:556162]

​Navzdory chlazení se ale mužův stav zhoršil. Jeho přítelkyně rychle volala zpět, protože muž upadl od bezvědomí. Operátor jí tak radil, jak ho resuscitovat, a zároveň ji uklidňoval, že pomoc už je na cestě.

Ženě na pomoc vyrazila i policie, nakonec ale záchranáři dorazili jako první. "Spolupráce fungovala skvěle. Záchranáři vzali potřebné vybavení ze sanitek a policisté pomáhali s resuscitací," dodali záchranáři.

Příběh měl nakonec šťastný konec. Díky rychlému zásahu a lékům se podařilo zajistit dýchací cesty i obnovit činnost srdce. Nebezpečné pobodání tak muž i přes dramatický průběh přežil. "Chtěli bychom touto cestou poděkovat policistům za jejich pohotovost a skvělou spolupráci při záchraně života," zakončili záchranáři.

Skvělý nápad, nebo bláznovství? Muž si postavil včelí úl uvnitř domu (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.