Na muže v Chorvatsku spadl strom, z nemocnice ho vyhodili

Na úterní návštěvu pohotovosti v Dubrovníku 65letý muž asi nikdy nezapomene. Zamířil tam poté, co na něj spadla těžká větev stromu. Pomoci se ale nedočkal.

O případu informoval portál Dubrovački Dnevnik. Ke zranění přišel, když čekal na autobusové zastávce. "Spadlo mi to na rameno, ztratil jsem dech, nemohl jsem dýchat a začala se mi točit hlava," popisuje.

[chooze:article;value:515914]

"Nějaká žena zavolala záchranku a vzápětí jela kolem sanitka, ale nebyla to ta moje. Přesto zastavila a doktor se mě ptal, jestli můžu hýbat prsty. To šlo, ale strašně mě bolelo to rameno. Měl naloženého jiného pacienta, tak jsem poděkoval a jel do nemocnice taxíkem," pokračuje.

Dál než před ambulanci se ale nedostal. Sestra po něm chtěla občanku, kterou u sebe neměl. "Vysvětloval jsem jí, že jsem z Dubrovníku a všechna moje data jsou v nemocničním počítači. Měli mi pomoct, ne ze mě páčit informace," zlobí se muž.

[chooze:article;value:515844]

Po nepříjemném zážitku se pokusil obrátit na policii, píše list Danas. "Tam mi řekli, že to není jejich problém. Tak jsem šel domů pro občanku. Když jsem se vrátil do nemocnice, divili se, že mě mají v systému. Přitom jsem jim to říkal. Mohli mi ušetřit hodiny čekání na ošetření," dodává.

Muž měl štěstí v neštěstí. Kromě zlomeniny ramene se mu nic jiného nestalo, dostal sádru a musí dodržovat klidovou léčbu. "Ještě že mi to nespadlo na hlavu. To už bych tady nebyl," uzavřel.

Na cestě do Chorvatska se tvoří dlouhé kolony. Řidiči si počkají několik hodin (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.