Na náměstí v Brně vyrostl automat na čerstvou zeleninu. Je o ni velký zájem

Petr Grünwald je jedním z těch, kteří dali dohromady Bramat. Tedy automat, kde si denně můžete koupit čerstvá jablka, cibuli, česnek nebo brambory. Všechny potraviny jsou regionální a čerstvé. "Automat se doplňuje většinou denně, je nastaven na vlastní řízení, takže mi pravidelně chodí informace o tom, jaká kapacita v něm je," vysvětlil pan Grünwald.

Velká plechová krabice uprostřed náměstí vzbuzuje mezi lidmi zájem. "Většinou je to tak, že to, co my do automatu dnes dáme, tak do druhého dne je vykoupeno," pochvaluje si majitel Bramatu.

Zamrzlé nebo přehřáté zeleniny se lidé bát nemusí. "Pokud je venku méně než čtyři stupně, tak se ta mašina začne sama zahřívat na 4 stupně. Pokud je větší teplo, tak automat pustí klimatizaci," objasnil Grünwald.

[chooze:article;value:438005]

​Kromě zeleniny už si dnes můžete v automatech koupit téměř cokoliv. Oblíbené jsou například vejcomaty. A pokud byste dostali chuť třeba na pravou svíčkovou, zajeďte si do Vrchlabí. V tamním masomatu ji koupíte klidně o půlnoci. V automatu je na výběr z několika desítek druhů masa. Platit můžete jak hotově, tak kartou.

V Brně vám pro změnu za poplatek vypadnou z automatu na potraviny smažení červi. A poměrně neobvyklý je třeba i samoobslužný automat na med. Pan Štefek z Trávníku na Kroměřížsku před lety zprovoznil samoobslužný medomat. Je založený na poctivosti každého zákazníka. Medomat si otevřete, med si vytáhnete, do kasičky pak vhodíte 200 korun nebo zaplatíte přes QR kód.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.