Na Novojičínsku nejezdí autobusy. Máme málo řidičů, vysvětluje dopravce

Cesta na brigádu pro dvě studentky skončila na autobusové zastávce v Novém Jičíně. Stejnou zkušenost měly v minulých dnech desítky lidí. "Čekáte hodinu, dvě, nic nejede. Jediný způsob, jak se někam dostat, je taxík," stěžují si cestující.

Podle dopravní společnosti onemocnělo několik řidičů a náhradu za ně se nepodařilo sehnat. "Příčinou výpadku spojů, ke kterým docházelo v uplynulých 14 dnech, byly souběh nemocenské řidičů a začátku dovolených. K větším výpadkům spojů už nedochází," slíbil mluvčí firmy Z-Group bus Miroslav Slaný.

Podle některých zaměstnanců je situace už několik týdnů neúnosná. "Průměrně za měsíc najezdím 250 hodin a to se nedá. Začínáme v pět ráno a končíme v šest, v sedm večer," postěžoval si jeden z řidičů.

[chooze:article;value:512143]

"Připouštím, že pracovní zátěž pro naše řidiče je v posledním období velká," přiznal Slaný. Situaci řeší i Moravskoslezský kraj, který si dopravce objednal a platí. "Pokuty dostávají a dostávají penále. Za každý neodjetý kilometr spoje je 100 korun pokuta. Už se pohybujeme ve statisícových částkách," uvedl náměstek pro dopravu Hejtmanství Moravskoslezského kraje Radek Podstawka (ANO).

Dopravce tvrdí, že se mu problém daří řešit. Za volant autobusů v Moravskoslezském kraji posadil všechny zaměstnance firmy, kteří mají řidičák na autobus, třeba i dispečery nebo důchodce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.