Na oblíbeném ostrově mizí turisté. Jen letos se slehla zem po jedenácti

[chooze:gallery;value:36562]

Zatím posledním člověkem, který na Tenerife beze stopy zmizel, je 19letý Jay Slater z Velké Británie, píše web Daily Mail. Naposledy o sobě dal vědět před devátou ráno 17. června, kdy volal své přítelkyni. S posledním procentem baterky se jí svěřil, že se asi ztratil a nemá vodu. Poté se hovor přerušil.  

Slater se svými přáteli přicestoval na Tenerife kvůli hudebnímu festivalu, píše portál Sky News. Po akci v nočním klubu Papagayo ale druhý den časně ráno odjel se svěma muži na Airbnb ubytování ve vesničce Masca. Kolem osmé hodiny ráno pak podle kamerových záznamů z bytu odešel. Nestihl ale autobus a na cestu, která trvá až 11 hodin, se tak vydal pěšky.

V údolí Masca, kde mu v 8:50 naposledy zazvonil telefon, po něm něm pátrala policie, týmy horských záchranářů se psy, drony i vrtulník. Po 13 dnech ale úřady pátrání ukončily. Nadále po něm ale pátrají soukromí britští detektivové, které si najala Slaterova rodina.

[chooze:article;value:563889]

Podle britských médií by jeho záhadné zmizení mohlo souviset s bojem, který na Tenerife aktuálně probíhá mezi britskými drogovými dealery a italskou mafií ohledně kontroly nad obchodem s návykovými látkami.

Od začátku roku na Tenerife zmizelo už 11 turistů. Mnozí z nich v letovisku Playa de las Américas, které mají v oblibě zejména mladí lidé. Pár dní před Slaterem zmizel i polský turista Marek Siedlecki. Od března se pohřešuje také například 27letá Mexičanka Mariel Gonzálezová Gutiérrezová se svým dvouletým synkem

Koncem dubna se na ostrově ztratili i se svým automobilem také manželé z Belgie, 66letá Laura Gastónová a o 72letý Marc Francis. Tělo ženy po dvou měsících objevil rybář. Bylo zohavené, bez ruky a obou dolních končetin. Kvůli podezření z vraždy policie zatkla tři lidi – dva v Belgii a jednoho na Tenerife. Francise úřady stále nenašly.

Na dovolené na Tenerife zemřel v dubnu český turista. Osudnými se mu staly obří vlny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.