Na Plzeňsku řádí žhář. Zapaluje auta s ukrajinskou poznávací značkou

V noci na pondělí vyjížděli hasiči i policisté v Plzni k požáru dvou aut s ukrajinskými registračními značkami. Podle deníku Krimi Plzeň si žhář vytipoval dvě za sebou stojící auta v Zahradní ulici.

Útočník oheň založil mezi zadním kolem a čerpacím hrdlem nádrže. U jednoho z automobilů oheň poškodil blatník, nárazník a podběh. Druhému z aut zničil poklici zadního kola.

Situaci pomohl vyřešit procházející svědek. Ten si hořících aut všiml, začal je hasit a na místo okamžitě přivolal hasiče. Ti k podobnému případu vyjížděli ale už o den dříve.

[chooze:article;value:496890]

​V noci na sobotu se pravděpodobně stejný žhář uchýlil k dalšímu činu. V Habrové ulici zapálil auto opět s ukrajinskou značkou. Vyšetřovatel potvrdil předběžné odhady hasičů, že šlo o úmyslné zapálení.

Útoky na Ukrajince ale neřeší jen Česko. Na sociální sítě zveřejnila rodina z Ukrajiny fotku svého kočárku. Někdo ho polil benzínem. Událost sdílel slovenský deník Hitky. Zprávu nebylo možné nezávisle ověřit a deník dodal, že není jasné, z které části Slovenska fotografie pochází.

"Jsme rodina z Ukrajiny a žijeme na 6. poschodí. Jeden z našich sousedů už počtvrté zalepil lepidlem náš zámek na vchodových dveřích a dnes polil benzínem kočárek našeho dítěte," uvedla zoufalá rodina, která obyvatele domu poprosila o pomoc.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.