Na Plzeňsku se srazila osobní auta. V nemocnici skončilo 9 lidí, včetně dětí

Vážnou dopravní nehodu dvou aut řešily složky integrovaného záchranného systému v sobotu večer u obce Thromné severozápadně od Plzně. "Na místě bylo celkem devět účastníků – pět dospělých a čtyři děti. Čtyři účastníci utrpěli středně těžká zranění, všichni z místa byli transportováni do fakultní nemocnice na Lochotín," sdělila TN.cz mluvčí plzeňské záchranné služby Mária Svobodová.

"Ze čtyř středně zraněných to byli dva dospělí a dvě děti. U zbylých pěti to byla spíše lehká zranění. Byla tam také nutnost observace vzhledem k tomu, že mezi nimi byly i děti ve věku pěti až šesti let," doplnila Svobodová. Na místě zasahovali také hasiči. Podle velícího důstojníka ale nebylo nutné nikoho vyprošťovat.

[chooze:article;value:541253]

"Před 20. hodinou jel řidič ročník 1991 s vozidlem Volvo XC90 směrem od Plzně na Bezvěrov, kdy, z dosud přesně nezjištěných příčin, před obcí Trhomné, při průjezdu pravotočivou zatáčkou, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Opel Zafira, které řídila řidička ročník 1990. Dechové zkoušky nebylo možné provést, byl proto nařízen odběr krve v nemocnici," dodal k okolnostem nehody mluvčí plzeňské policie Ondřej Hodan.

"Příčinou a okolnostmi nehody se dále budou zabývat policisté z územního odboru Plzeň-venkov," doplnil pak policejní mluvčí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.