Moderní bydlení

Na pražském magistrátu se dohodli. Strany mají návrh koaliční smlouvy

​"V cílech jsme nalezli průniky a shodu, teď ladíme formulace, aby byly dostatečně výstižné," oznámil člen vyjednávacího týmu Zdeněk Zajíček (ODS). "V tuto chvíli máme návrh koaliční smlouvy, máme zpracovány všechny přílohy. Poslední příloha, na které budeme pracovat, je programová část," dodal.

O víkendu má začít vnitrostranické schvalování koaliční smlouvy a programu. SPOLU, Piráti a STAN se dohodli také na tom, jak bude vypadat rada města. Má v ní být pět členů SPOLU, čtyři z Pirátů a dva z hnutí STAN. Jména ale zatím nechtěli sdělit.

[chooze:article;value:487225]

"Za sedm dní budeme všichni vědět, jestli tu dohodu, kterou jsme předložili, jsme i uzavřeli," prohlásil pravděpodobně příští primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Na otázku, kdy začne hlasování o dohodě u Pirátů, členka vyjednávacího týmu Pirátů Jana Komrsková řekla: "Během tohoto víkendu."  

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) tak pravděpodobně v čele hlavního města v příštích týdnech skončí. Nově by se měl stát radním pro dopravu. "Ustoupili jsme v této věci, byť jsme dlouhodobě měli zájem o dopravu," vysvětlil Zajíček. "V tuto chvíli neočekávám, že bychom nenašli nějakou shodu na základních tezích," uvedl k dopravě Hřib.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.