Na přechodu ve Štětíně vjel řidič do lidí. Devatenáct je zraněných, z toho šest dětí

Skupinu chodců srazil 33letý řidič v centru Štětína. Dvanáct z nejméně 19 lidí je vážně zraněných, dva jsou v kritickém stavu. Mezi zraněnými je i šest dětí. "dosavadních informací vyplývá, že rychle jedoucí auto vjelo do skupiny lidí přecházejících přechod pro chodce a z místa ujelo, přičemž ještě narazilo do dalších čtyř aut," popsal pro stanici TVN 24 mluvčí hasičů Tomasz Kubiak. 

15 zraněných byli chodci, kteří čekali na autobusové zastávce. Kromě lidí ze skupiny chodců jsou zranění i čtyři lidé z aut, do kterých muž narazil. "Po nehodě je 17 zraněných lidí, tři z nich jsou nezletilí, dva jsou v kritickém stavu. O všechny je postaráno," sdělil krátce po nehodě první informace tamní vojvoda Adam Rudawski.

[chooze:article;value:544212]

Řidiče se nakonec policistům podařilo dopadnout. "Počet vážněji zraněných se může zvýšit," poznamenal Rudawski.

"Na sociálních sítích se objevila zpráva, že šlo o teroristický čin. Chci všechny ubezpečit, že to není pravda, nebyl to teroristický čin," uklidnil podle webu onet.pl obyvatele zástupce policie. Dodal, že podle předběžných testů nebyl zadržený muž pod vlivem alkoholu ani drog. Prvotní zjištění policistů ukazuje na duševní chorobu.

Podle svědků to vypadalo, jako by řidič závodil nebo před něčím ujížděl. "Lidé, které zasáhl, vyletěli několik metrů do výšky," uvedl pro web Gazeta Wyborcza svědek události.

Tragická nehoda v Praze. Mladou dívku srazilo u zastávky auto:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.