Na Pustevny připlula Noemova archa. Její posádka je z ledu a sněhu

[chooze:gallery;value:34433]

Na současné mrazivé počasí mnozí z nás nadávají. Je však skupina lidí, která si ho nemůže vynachválit. Jde o sedm předních uměleckých sochařů z Česka a Slovensku, kteří už týden na Pustevnách v Beskydech vytvářejí unikátní díla z ledu a sněhu. Veřejnost si je bude moci prohlédnout vedle památkově chráněných dřevěných staveb architekta Dušana Jurkoviče.

"Přes 40 tun ledu dovezly na Pustevny dva kamiony a jeden nákladní vůz. Led ve velkých kostkách, kterých je celkem 925, začali mrazit v mrazírnách v Opavě už loni v září. Každou kostku tvoří 62 litrů vody," řekl TN.cz hlavní organizátor akce Petr Lessy. 

Hlavním tématem letošního ročníku je Noemova archa. Ve větším stanu bude budou samotný Noe, jeho žena a množství zvířat. "Největší je socha slona, ta měří tři metry," dodal Lessy. 

[chooze:article;value:507082]

​V menším stanu je podmořský svět. "Je tam z ledu udělá vlna s rybami a další mořští živočichové. Díky počasí je bylo možné vytvořit do těch nejmenších detailů," upřesnil Lessy.

Návštěvníci, kteří pojedou na unikátní výstavu lanovkou a budou mít platnou jízdenku, mají vstup do obou stanů zdarma. Jinak je vstupné 100 korun, děti do 10 let neplatí. 

Kolik soch návštěvníci uvidí, není zatím jasné, vznikají to totiž průběžně. Letošní ročník se na Pustevnách koná už po čtyřiadvacáté. Výstava začne v sobotu 14. ledna a potrvá do 4. února, otevřena bude každý den od 9.00 do 16.30. Návštěvníci tak stihnou i poslední lanovku, která jede v 17 hodin.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.