Moderní bydlení

Na Putina po Orbánovi udeřil i indický premiér. Řekl mu něco, co slyšet nechtěl

Módí Putina při jednání vyzval k diplomatickému řešení konfliktu na Ukrajině, uvedl web India Today s odkazem na zdroje indické zpravodajské agentury ANI.

"Na bitevním poli žádné řešení nenajdete. Cestou vpřed je dialog a diplomacie," měl říct Módí ruskému prezidentovi. Zdroje agentury ANI zároveň dodaly, že Indie trvá na svém postoji respektovat Chartu OSN, včetně územní celistvosti a svrchovanosti.

Indický premiér se s ruským prezidentem sešel pouhý den poté, co Rusko provedlo devastující nálety na Ukrajinu, kdy mířilo na civilní cíle. Rakety zasáhly například největší dětskou nemocnici v zemi nebo porodnici.

[chooze:article;value:563935]

Přestože neměl pro Putina vřelá slova, před kamerami se s ním objímal. Módího návštěva v Rusku tak vyvolala celosvětové pobouření.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj návštěvu indického premiéra v Moskvě ostře zkritizoval. "Je obrovským zklamáním a zdrcující ranou pro mírové úsilí, když se vůdce největší demokracie světa v takový den v Moskvě objímá s nejkrvavějším zločincem světa," prohlásil.

Týden před Módím se s Putinem sešel maďarský premiér Viktor Orbán. Podrobnosti o jejich rozhovorech se však neví. Orbán v pondělí řekl německému deníku Bild, že je přesvědčený, že Putin nemůže válku prohrát. V rozhovoru zopakoval výzvu k příměří.

EU se kvůli Putinovi pustila do Orbána. To snad není možné, zní z Polska. Podívejte se na páteční reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.