Na Rokycansku hořela průmyslová budova. Statisícovou škodu způsobila nedbalost

[chooze:gallery;value:35834]

S velkým požárem bojovali ve čtvrtek hasiči z Plzeňska, kde hořela střecha průmyslového objektu společnosti Autoneum v Hrádku u Rokycan. Vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, vyšší stupeň poplachu už je jen ten mimořádný. Plameny zachvátily plochu o velikosti asi 10 na 15 metrů. 

"Poplach byl vyhlášen 14 jednotkám," uvedl mluvčí hasičů Petr Pocnar. Na zveřejněných fotkách je vidět, jak se hasiči prořezávali střechou, aby mohli požár lépe hasit.

[chooze:article;value:554023]

Mluvčí v 15:40 oznámil, že se hasičům podařilo požár lokalizovat. To znamená, že se zamezilo dalšímu šíření ohně.

Už dříve mluvčí informoval, že se při požáru nikdo nezranil. To potvrdila i mluvčí plzeňských záchranářů Mária Svobodová, která TN.cz potvrdila, že výjezd záchranné služby nebyl nutný. Celkem se muselo kvůli ohni evakuovat 61 lidí.

Podle Krimi – Plzeň bylo na místě 22 kusů požární techniky včetně speciálního zařízení, které slouží k vyhledávání ohniska požáru. "Vzhledem k tomu, že již není vidět plamenné hoření, pokoušíme se najít ohniska sondáží pomocí Cobry," uvedl web s odkazem na mluvčího hasičů.

Po 16. hodině hasiči zásah ukončili. Podle Pocnara předběžná škoda dosáhla 700 tisíc korun a příčinou požáru byla nedbalost při opravě střechy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.