Na Roudnicku ukradli koně, který patří Kadyrovovi. Zloděje hledá policie

Dostihový kůň Zazou ze stájí v Krabčicích zmizel mezi 3. a 4. březnem v nočních hodinách. 

"Neznámý pachatel měl odcizit koně plemene anglický plnokrevník, kdy v prostorech pro ustájení koní odstranil z posuvných dveří jistící řetěz s karabinou a chovného hřebce odvedl," informovala policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Poznávacím znamením 16letého hnědáka je nepravidelná bílá skvrna ve tvaru hvězdy na čele. "Část pravé zadní nohy pod spěnkovým kloubem je rovněž barvy bílé. Hodnota chovného zvířete je vyčíslena bezmála na 400 tisíc korun," doplnila Kofrová.

Kůň patří do majetku čečenského vůdce Ramzana Kadyrova, blízkého spojence ruského prezidenta Vladimira Putina, který Česko zmrazilo v létě 2014 na základě sankcí Evropské unie.

[chooze:article;value:487416]

Zazou se narodil v německém hřebčíně Fährhof u Brém, Kadyrov si ho jako pětiletého koupil v roce 2012. Do Česka ho po několika měsících přesunul z Dubaje.

Loni v lednu, měsíc před ruským útokem na Ukrajinu, se koně podle Radiožurnálu pokusila odvézt dvojice rusky mluvících mužů. Správce stáje jim ho ale vzhledem k sankcím odmítl vydat.

Policisté při vyšetřování krádeže potřebují pomoc. "Pokud můžete k výše uvedenému skutku poskytnout jakékoliv informace, volejte linku 158 nebo se dostavte na nejbližší policejní služebnu," uzavřela Kofrová.

Ukrajina je uzavřená záležitost, řekl Kadyrov. Teď by chtěl útok na Polsko (05/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.