Na seniora si zasednul vyděrač. Vyhrožováním z něj měl dostat 300 tisíc

S případem lidského hyenismu se potýkají policisté z Karlovarského kraje. Vyšetřovatelé stíhají 48letého muže, který měl opakovaně a krutě vydírat otce svého známého. Na seniora měl údajně udeřit asi desetkrát.

Vše mělo začít letos v dubnu., když měl obviněný muž na autobusové zastávce potkat svého známého. "Oslovil jej s tím, že má na sobě bundu, která měla být odcizená společně s finanční hotovostí a mobilním telefonem jeho známému, přičemž po něm požadoval finanční hotovost. Oslovený muž to ze zdravotních důvodů sdělil svému 83letému otci, který obviněnému zavolal s tím, že to s ním vyřeší," uvedl mluvčí karlovarské policie Jan Bílek.

[chooze:article;value:560080]

​Místo řešení se ale dočkal senior jen dalších požadavků. Na domluvené schůzce předal obviněnému muži peníze, za dva dny mu ale muž volal znovu pod jiným jménem a chtěl další peníze. "Měl také sdělit, že pokud finanční hotovost neuhradí, tak fyzicky ublíží některým členům jeho rodiny," dodal Bílek.

Od té chvíle se vydírání stupňovalo. Seniora podle policie muž kontaktoval ještě několikrát, vždy s novou záminkou k předání peněz. "Jednalo se například o to, že měl senior poškodit osobní auto, urážet různé menšiny nebo předávat falešné bankovky," líčil Bílek.

Ze seniora nakonec při asi deseti schůzkách vytahal přes 300 tisíc korun. Vždy mu přitom hrozil násilím vůči jeho rodině. Za vydírání mu v případě prokázání viny hrozí až čtyřleté vězení.

Zdravotní sestra vylákala ze seniora miliony, teď jí hrozí vězení:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.