Na seniorky v Ostravě dohlíží městská policie. Desítkám z nich zachránila život

Jedno stisknutí tlačítka senior linky napojené na Městskou policii v Ostravě zřejmě zachránilo život 84leté důchodkyni. Alarm v operačním středisku městské policie se rozezněl krátce po deváté hodině večer.

Hlídka seniorku našla v jednom z bytů na sídlišti v Ostravě na posteli. Strážníkům řekla, že má silné bolesti hlavy, bolesti na prsou a špatně se jí dýchá. Strážníci dali důchodkyni vodu a počkali u ní, než přijeli záchranáři, kteří ženu převezli do nemocnice.

[chooze:article;value:514202]

Ve čtyři hodiny ráno městští policisté spěchali za další seniorkou. Tentokrát tísňové tlačítko senior linky aktivovala 74letá důchodkyně. Když strážníci přijeli na místo, nikdo na zvonění a bouchání na dveře nereagoval. Policisté proto přivolali na pomoc hasiče, kteří byt otevřeli. Za dveřmi na zemi ležela zesláblá seniorka, která si stěžovala na silné bolesti nohou. Strážníci ji přikryli dekou a přivolali záchranáře.

Od začátku roku ostravští strážníci vyjížděli už ke 197 podobným případům. Z toho 33krát kvůli vážným zdravotním komplikacím volali seniorům záchranáře.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.