Moderní bydlení

Na severu Čech působí podomní prodejci. Seniora připravili o všechny úspory

Incident se odehrál ve čtvrtek v obci Paseky nad Jizerou na Semilsku. U domu, kde senior bydlí, zazvonili neznámí pachatelé. Vynutili si vstup do domu a seniorovi začali nabízet cetky ve formě parfémů, hodinek a holicích strojků a další zboží typické pro podomní prodej.

Muži po jejich odchodu sice zůstaly některé nabízené věci na stole, ale také zjistil, že přišel o všechny svoje úspory. Víc si, kvůli silnému rozrušení, nepamatuje.

Na případ policii upozornily pečovatelky, které za 81letým mužem dvakrát denně docházejí. Našly ho ve zbědovaném stavu. Zdrcený senior jim a ani policii zatím nebyl schopný popsat, kolik lidí ho navštívilo a o kolik peněz přesně přišel.

[chooze:article;value:567615]

"Je vysoce pravděpodobné, že senior přišel o desítky tisíc korun ze svých úspor. Jeho výslech jsme ale museli odložit, protože je silně rozrušený a v tuto chvíli není schopen vypovídat," řekla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Případ nyní vyšetřují policisté z Harrachova. Policie varuje, že se skupina podomních prodejců může nejen na Semilsku, ale i kdekoli jinde objevit u osaměle žijících seniorů znovu. Doporučuje, aby se příbuzní starých lidí více zajímali o své rodiče. Seniorům radí, aby podomním prodejcům vůbec neotevírali dveře a nevpouštěli je do svých domů a bytů.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.