Na Slovensku opět řádil medvěd. Pobíhal po městě, dva lidé jsou zranění

Chvíle hrůzy zažili v neděli po obědě obyvatelé slovenského Liptovského Mikuláše. Do města totiž vtrhl medvěd. Fotografie a videa medvěda, který se prohání ulicemi, zveřejňovali obyvatelé na sociálních sítích, píše portál tvnoviny.sk.

Ve městě zavládla panika. Záchranáři ošetřili dva zraněné, kteří před šelmou prchali. Jednoho z nich medvěd dokonce přímo napadl. Naštěstí v obou případech šlo pouze o lehká poranění. "Záchranáři na místě ošetřili 49letou ženu se zraněním ramene a 72letého muže s otevřenou ranou na hlavě," napsali na facebooku slovenští záchranáři.

[chooze:article;value:546768]

Medvěd se do města pravděpodobně dostal přes řeku. Měl přeplavat přes Váh a následně se zatoulat mezi domy. Problém s medvědy je podle primátora města Jána Blcháče dlouhodobý. Řešit bude problém s resortem životního prostředí.

Společně se státem by mělo město vybavit lovce, kteří budou medvědy držet dál od obytných oblastí. "Budou v takových případech k dispozici na ochranu veřejnosti, než dorazí zásahový tým," uvedla mluvčí radnice Viktória Čapčíková.

Medvědi jsou na Slovensku dlouhodobým problémem, novou vlnu strachu ale vyvolal páteční incident. Při něm medvěd pronásledoval dvojici v Nízkých Tatrách. Při zběsilém úprku zemřela 31letá žena z Běloruska, která spadla ze skály (více se dozvíte v tomto článku). 

V Beskydech žijí rysi, vlci i medvědi. Vědci je spočítali (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.