Na Štědrý den hořely vánoční stromky i hala plná zemědělských strojů

Smutného Ježíška měla rodina z domu v pražské Božejovické ulici. Od prskavky jim vzplál kolem půl osmé večer vánoční stromek. Shořely nejen dárky, plameny poničily podlahu, okno, dým začernil celý obývák.

“Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při používání prskavky na vánočním stromku, škoda byla odhadnuta na několik stovek tisíc korun,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Zasahovaly tři profesionální a jedna dobrovolná jednotka. Čtyři obyvatele rodinného domu předali hasiči do péče záchranářům.

https://twitter.com/HasiciPraha/status/1606734934823116803

Dva lidé se nadýchali zplodin o hodinu a půl dříve v Karlových Varech. Plameny z vánočního stromku přeskočily na zařízení pokoje ve čtvrtém patře bytového domu v ulici I. P. Pavlova v lázeňské části města. Přesnou příčinu a výši škody určí vyšetřování.

S největším požárem bojují od čtvrté odpoledne jihočeští hasiči v Klášterci na Vimpersku. V jednom ohni se ocitla hala o rozměrech 50 krát 10 metrů, která byla plná uskladněného sena a zaparkovaných zemědělských strojů.

[chooze:gallery;value:29746]

​Hasiči krotili plameny za pomoci 13 cisteren i automobilového žebříku. “Vzhledem k rozsahu události a množství vyslané techniky byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ uvedl na webu HZS Jihočeského kraje.

Po lokalizaci požáru čeká na hasiče celonoční dohašování. Škodu na hale a zničených zemědělských strojích vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 25 milionů korun, příčinu bude zjišťovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.