Na Štědrý den musela řada lidí do práce. Starali se o pohodu i bezpečí ostatních

Salát připravený, dárky zabalené a večer už doklepnout poslední maličkosti. Ti, kdo v sobotu museli do práce, chystali Štědrý večer s předstihem.

"Včera večer jsem dělala všechno. Salát, plněné bagety, řízky jsou nachystané a polévku budu dělat až 25. (prosince)," popsala předvánoční přípravy například prodavačka z čerpací stanice.

"Doma máme všechno připravené, je doma žena a já musím pracovat, abych taky něco vydělal," přidal se taxikář Tonda Molhanec.

"Doma už je všechno připravené, jsem šestý den v práci a ještě zítra budu pracovat dál. Je krásně, klid, sluníčko začalo svítit, ani není zima, krása," reagoval řidič autobusu.

[chooze:article;value:481065]

​"Ačkoliv se zdá, že nejvíce práce popeláře čeká až zítra, opak je pravdou. Popelnice už v sobotu byly plné. "Dneska už máme naplněné auto a máme strach, že budeme mít ještě dvě nebo tři fůry," popsal jeden z nich. "Já mam doma přítelkyni, a ta to všechno udělá. Takže já přijdu z práce a akorát doma večer osmažím řízky," dodal další.

Dopoledne byli v práci třeba také ještě někteří pracovníci pošty. "Snažíme se udělat maximum pro klienty, aby měli spokojené Vánoce. To znamená, aby každý dostal svůj dárek pod stromeček," sdělil vedoucí oddělení pošty Miloš Lulák.

Den jako každý jiný má v sobotu třeba farmář z Rantířova na Vysočině. Jen s tím rozdílem, že na večer chystá zvířatům nadílku. "Po večeři vezmeme děti, vnoučata, jde se do stáje za dobytkem a trošku se jim přilepší. Většinou se jim dají jablka do žlabu, aby děti viděly, že se musí starat i o zvířata," vysvětlil zemědělec Vladimír Šašek.

Někteří však Vánoce v sobotu nestihnout a musí je dohnat jindy. Třeba jeden z oslovených pilotů stráví Štědrý den na Mallorce. "Stromeček s sebou samozřejmě v práci nemáme, ale tak jste jinde s kolegy. S rodinou potom, jak to vyjde," řekl Petr Vavřina.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.