Na teplo si nezvykejte, varují meteorologové. Přijde další ochlazení

Den jako korálek s průměrnými teplotami okolo dvaceti stupňů. V Chlumci nad Cidlinou v sobotu málem naměřili 22 stupňů Celsia. Byl by tak hřích zůstat doma. Někdo vyrazil na procházku, jiní sedli na kolo. A zahrádkáři se mohli celý den rýpat v zemi.

Třeba paní Zdena Hajná vyrazila sázet rané brambory. Většina zahrádkářů tuhle práci ale nechá na ještě lepší počasí. Se sázením paprik nebo rajčat pak musí zahradníci ještě nějaký ten týden počkat. Zato na sekání trávy byl ten pravý čas. Zvuk sekaček byl slyšet snad z každé zahrady.

[chooze:article;value:500881]

Podobně prosluněných dnů bylo letos zatím ještě málo. Například přesně před týdnem padal na Šumavě sníh. Jenže zimě podle meteorologů ještě definitivně neodzvonilo. Už v neděli se prý opět začne hlásit o slovo. Ani příští týden se tak prosluněného jara ještě nedočkáme.

"Příští týden přinese zlom v počasí a výrazné ochlazování. Srážky sněhové se budou vyskytovat na horách, přechodně od vyšších nadmořských výšek," dodává meteoroložka Dagmar Honsová. Čeká nás tak teplotně výrazně podprůměrný pracovní týden.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.