Moderní bydlení

Na trh se dostalo závadné maso. Obchody ho okamžitě stahují z prodeje

Nebezpečné bakterie a nadlimitní množství antibiotik odhalily kontroly u masa ve dvou obchodních řetězcích. Zákazníci by si proto měli ověřit, jestli ho nemají doma, a hlavně ho nekonzumovat. Obchody teď maso stahují z trhu.

Řetězec Albert upozorňuje na vepřovou krkovici bez kosti v celku, šarže 179370138795771, u které je datum spotřeby 18. 10. 2024. Na webových stránkách společnosti je jako výrobce uvedena firma Maso uzeniny Polička, a.s.

[chooze:article;value:575047]

"Produkt nevyhověl senzorickému hodnocení v kategorii vůně. Žádáme zákazníky, aby výrobek z preventivních důvodů nekonzumovali. Zákazníci, kteří si uvedené zboží zakoupili, mají možnost toto zboží vrátit a dostanou zpět peníze," napsal Albert.

Na závadné maso upozorňuje rovněž internetový obchod Košík.cz. Konkrétně jde o kuře bez drobů mražené, jehož hmotnost je 1,2 kilogramu, šarže 16122023 a minimální trvanlivost až do 15. 6. 2025. "V tomto výrobku společnosti EU POULTRY, s.r.o., byl zjištěn překročený povolený limit na antibiotika (doxycyklín). Pokud jste uvedený výrobek zakoupili a máte jej stále k dispozici, prosíme vás, abyste je nekonzumovali," vyzval obchod na webu.

Ke stejnému kroku musel nedávno přistoupit také řetězec Tesco. Z pultů stáhl kuřecí maso, které pochází z Polska. Proč se to stalo, jsme psali v tomto článku. 

V Česku se objevil nový typ salmonelózy. Je velmi infekční a má těžký průběh (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.