Na Ukrajině padl vysoký ruský důstojník. Účastnil se bojové mise u Bachmutu

Na Ukrajině padl plukovník Andrej Kondraškin, velitel 31. výsadkářské brigády z Uljanovsku. O jeho úmrtí informoval na sociální síti Telegram Alexandr Chodakovskij, zástupce velitele ruské Národní gardy v samozvané Doněcké lidové republice.

Podrobnosti o okolnostech Kondraškinovy smrti nebyly upřesněny. Jurij Butusov, šéfredaktor ukrajinského serveru Censor, uvedl, že jednotka ruského plukovníka v posledních dnech operovala v okolí Bachmutu.

Kondraškin měl za úkol zastavit ukrajinský útok u vesnice Andrijivka, jejíž osvobození minulý týden oznámil Kyjev. Kondrašinova mise měla pomoci jiné ruské jednotce, které hrozilo zajetí. Andrijivka leží asi sedm kilometrů jižně od Bachmutu.

[chooze:article;value:475058]

​Kondraškin se účastnil některých velkých bitev války na Ukrajině, včetně pro Rusy neúspěšné bitvy o letiště Hostomel nedaleko Kyjeva. Bojoval i u Mariupolu, kde měl klíčovou úlohu při dobývání tohoto přístavního města.

Kondraškin, narozený v roce 1979, se účastnil tří ozbrojených konfliktů, včetně války v Čečensku. Byl vážně zraněn loni v srpnu a strávil několik měsíců v nemocnici, než se vrátil na frontu. Jeho smrt potvrdil také Alexej Volotskov, ruský poslanec strany Jednotné Rusko, který ho označil za "opravdového muže, hrdinu naší vlasti".

Snímek Andreje Kondraškina:

​Podívejte se na reportáž TV Nova z minulého týdne o osvobození Andrijivky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.