Na Ukrajinu opět padají ruské rakety. Kyjevem otřáslo několik explozí

Lidé na Ukrajině si nemohou oddechnout od války ani v poslední den roku. Nad celou zemí opět znějí varovné sirény, které obyvatelům přikazují vyhledat úkryt. Ruská armáda opět ostřeluje místa daleko za frontou.

Výbuchy se už ozvaly ve velkých městech, jako je například Kyjev, Charkov, Vinnycja, Mykolajiv nebo nedávno osvobozený Cherson. "Zdá se, že se nám útočníci rozhodli pokazit nový rok," okomentoval nálet na telegramu guvernér Mykolajivské oblasti Vitalij Kim.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko uvedl, že městem otřáslo několik explozí, které způsobily řadu škod a usmrtily jednoho člověka, uvedla BBC. Podle prvotních informací měli Rusové na město vypálit nejméně 11 raket, tři zasáhly, další zlikvidovala protivzdušná obrana. Na twitteru se objevilo třeba krátké video zachycující poničenou budovu hotelu v centru města, na který jedna z raket dopadla.

[chooze:article;value:481654]

Opatření proti náletu spustila například města jak Oděsa, Žitomir, Dnipro nebo Sumy. Ve městech byl omezen přísun elektřiny a tamní administrativa varovala obyvatele, že může docházet k výpadkům proudu. Důvodem je minimalizace škod v případě poškození elektrické sítě.

Rusko při útoku používá rakety s plochou dráhou letu, tedy řízené střely schopné letět nadzvukovou rychlostí nízko nad zemí. Kvůli tomu je pro protivzdušnou obranu obtížné je včas zachytit a zlikvidovat. 

Rusko zaútočilo na nemocnici v Doněcku. Rakety létaly i na hlavní město:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.