Na umístění ptačí budky je nejvyšší čas. Kutil radí, jak ji jednoduše sestavit

Ve Víkendové Snídani ukázal profesionální kutil Tomáš Krásenský krok po kroku, jak si podomácku vyrobit krmítko pro ptáky. Sám sebe přitom nepovažuje za odborníka na krmítka, i tak ale umí zkonstruovat hned několik variant.

"Základna a střecha jsou nejdůležitější," apeluje Krásenský. Na škodu podle něj není ani zajištění toho, aby ze stran nefoukalo. To se dá udělat bočnicemi, které udrží krmivo pro ptáky tam, kde má být.

Důležité je také myslet na nepřízeň počasí. Kromě větru může přijít i déšť. "Obecně bych doporučil pokusit o se konstrukční ochranu dřeva, aby ta voda, pokud možno, stekla," radí kutil. Na to je důležité myslet zejména u střechy krmítka.

[chooze:article;value:482988]

​Konstrukce, kterou ve Víkendové Snídani společně s moderátorskou dvojicí Miluší Bittnerovou a Pavlem Svobodou tvořili, měla 20 × 20 centimetrů. Taková velikost je podle odborníka ideální například pro sýkorky. "Do malého krmítka vám velký pták stejně nepřiletí. V podstatě tak určujete vy sami, koho budete krmit," dodává.

Pro umístění ptačí budky máte v tomto ročním období poslední šanci. Optimální je sice podzim, ale ani v zimních měsících nezůstane vaše ptačí budka neobydlená.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.