Na Václavském náměstí se sešly davy lidí. Přišly protestovat proti vládě

Na Václavské náměstí v neděli odpoledne dorazily zástupy demonstrantů, kteří přišli na akci strany PRO. Ta svolala protesty proti dlouhodobému politickému směřování vlády. Demonstranti nejsou s prací vlády spokojeni a požadují její odstoupení.

Součástí akce je také pochod protestujících, kteří z Václavského náměstí zamíří po pražské magistrále na levý břeh Vltavy. Organizátoři mají v plánu protestovat před vládními budovami a utvořit okolo areálu Úřadu vlády lidský řetěz.

[chooze:article;value:495072]

Před zabranou magistrálou varovala i pražská policie. "Upozorňujeme řidiče, že v neděli odpoledne bude z důvodu oznámeného shromáždění a následného pochodu omezen provoz na magistrále ve směru na Prahu 7," oznámila na twitteru policie.

Na demonstraci promluvila i řada řečníků z protivládní scény. Mezi nimi byl například lídr strany PRO Jindřich Rajchl nebo senátorka Jana Zwyrtek Hamplová (nez.). "Držme spolu, nenechme se rozdělovat. Zvládneme to a věřím, že dnešek bude velkým krokem ke změnám," vzkázala přes video Zwyrtek Hamplová účastníkům akce.

Demonstranti náměstí zaplnili až po Vodičkovu ulici. Krátce před třetí hodinou zadržela policie na Václavském náměstí jednoho účastníka demonstrace. Muž hodil plechovku na skupinu lidí s ukrajinskými vlajkami, která se shromáždila u Národního muzea.

Na záběry TV Nova z prvního zadržení se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.