Na vaší straně: Koupit v obchodech plato vajec bez poškození je někdy malý zázrak

Kdo si u regálu v Tescu neotevře krabičku, ten bude doma brečet. Hned u šesti plat byly problémy s narušenou skořápkou. Prodavačka se hájila, že namátkové kontroly dělá. "Můžou s tím zákazníci bouchnout," řekla. Slíbila ale, že poškozená plata stáhnou. Zato zelenina je skvělá.

A hodně šrámů mají i vejce v Penny Marketu. Vejce vydrží, jen když se s ním zachází v rukavičkách. Skořápka na vejci povolila už jen po letmém doteku reportérova prstu. Podle obsluhy ale není možné vše uhlídat.

I v tomto obchodě je zelenina na vysoké úrovni, malinko zazlobilo jen hroznové víno. "Tyhle kuličky, ty už jsou tady hodně dlouho," okomentoval reportér Petr Brzek.

[chooze:article;value:500922]

​I vejce v Albertu jsou rozklepnutá předem. Paní prodavačka při kontrole stála štábu TV Nova za zády. Reportér tak mohl rovnou hlásit nedostatky, které byly snad v každém kontrolovaném platu.

Když se najde jen jedno poškozené vejce, celé balení se rovnou neodepisuje. Vyřazené vejce ale musí nahradit to ze stejné šarže. A opět i v Albertu je velmi kvalitní zelenina.

Jemné zacházení vyžadují rovněž poškozená vejce v Lidlu. Reportér nalezl v jednom platu s deseti vejci čtyři rozbitá. V platu od jiné firmy byla rozbitá dvě z deseti. "Hnedka to stáhneme a uděláme vše pro to, aby se to neopakovalo," slíbil prodavač. Zelenina opět luxusní.

Štáb tedy navštívil celkem čtyři obchody a ve všech to bylo s vejci na štíru. Některá byla rozbitá, jiná nevydržela ani lehký dotek ruky. Zato zelenina byla až na výjimky v pořádku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.