Na vaší straně: Německá prodejna kvalitou zazářila, Poláci pohořeli

Jedna prodejna polského řetězce Biedronka stojí pouhých 500 metrů od českých hranic. Je nejblíž, ale nepatří rozhodně mezi ty nejvýstavnější.

Na vozík si tam počkáte klidně půl hodiny. Akce jsou lákavé. Kvůli svátkům se ale zboží nedoplňuje jako obvykle. V 10 hodin už není oč bojovat.

"Bůček nezbyl ani jeden, ředkvičky vypadají dost unaveně. Navíc jsou velmi měkké, patrně někde promzly. Vrásčitou papriku bychom si patrně také nekoupili," hlásí z místa reportér TV Nova.

[chooze:article;value:498660]

"Mrazáky už byly vybrané zrána, protože byla akce na maso," stěžuje si zákazník. Přesunuli jsme se proto o 15 kilometrů dál. V polské Bohatyni jsou Biedronky hned tři. Důležité je natrefit na tu správnou. Ta na hlavní třídě zklamala.

Sortiment zeleniny a ovoce byl vesměs vyprodaný a ani z banánů bychom si nevybrali. Jedeme proto jinam.

"Tady už je ten pohled podstatně radostnější. Zboží je dost, vypadá čerstvé, jsou tu třeba nádherná avokáda," pochvaluje si reportér. Bochník chleba tam koupíte v přepočtu za 11 korun.

[chooze:article;value:498069]

Podle zákazníků je ale zboží přebrané. Odjíždíme tedy do německé Žitavy. V místním Kauflandu jsme jako v jiném světě.

Velké salátové okurky tam nabízejí za v přepočtu 13 korun. Veškeré ovoce je úhledně zabalené, nenajdete na něm jediný kaz.

"Ty saláty, jako kdyby je teď někdo uřízl, prostě čerstvoučké. Takhle má vypadat ředkvička," rozplývá se reportér.

Německo Polsko jednoznačně převálcovalo. O sortimentu zboží a kvalitě ze Žitavy si ale můžou nechat jen zdát i zákazníci obchodů v Česku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.