Na vaší straně: Slabinou obchodů v Ústí nad Orlicí je čistota

Malá prodejna Konzum a oddělení mléčných výrobků. Jedna věc tam ale našel reportér navíc. U jogurtů ležel použitý papírový kapesník. Prodavačku to ale nepřekvapuje. "Možná to tam dávají zákazníci. Stává se nám to," připustila prodavačka. Další zmuchlaný ubrousek je pod regálem a hned vedle si vesele tlí cibule. Potraviny v regálech jsou ale v pořádku.

A podobně to má i Albert. Zákazníkovi, se kterým reportér mluvil, se jen nezdají papriky. "Druhý den je můžete normálně vyhodit," okomentoval. Prodavačka ale řekla, že jsou ve slevě. Je vidět i cedulka, která oznamuje, že cena je snížená o 30 procent.

Na zemi je ale boží dopuštění. Brambora zatoulaná pod pultem je v rozpuku. A nebyla tam sama, byl tam i starý česnek, cibule či ovoce, které bylo k zemi přilepené tak, že měl reportér problém jej vytáhnout.

[chooze:article;value:523422]

​Následně štáb zamířil do Lidlu a opět pochvala za potraviny. Ovšem u zeleniny je slušná podestýlka, reklamaci přijímá prodavačka. V regálech to je páté přes deváté. Někde je spousta zbytečných krabic, jinde jsou zase potraviny narovnané tak, aby se toho co nejvíc vešlo. Kvůli zboží couhajícímu z regálu do uličky se občas nedá ani projít.

Jestli se někde pořádně uklízí, tak určitě v Tescu. V uličkách i regálech je čisto. Ovšem v této prodejně lehce pokulhává kvalita potravin. Zelenina nevypadá příliš dobře. O kus dál se potvrzuje bolest českých obchodů. Kdo se podívá do krabičky s vejci až doma, ten prodělá.

Ukazuje se, že kvalita potravin se během kontrol TV Nova zlepšuje. Supermarkety ale zapomínají na koště a hadr.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.