Na velbloudí maso na všechny způsoby. Reportérka prozradila, jak jí chutnalo

Co se týče jídla, Omán umí uspokojit i ty nejzvláštnější chuťové pohárky. Silnice u Salaly totiž lemují stovky stánků s čerstvým ovocem, které bylo utržené na plantáži jen krátce předtím, než se dostalo na trh. Zatímco plnou chuť ovoce si nejvíc užijí vegetariáni, masožravci budou u vytržení v ulici plné restaurací s velbloudím masem.

Dřív ho měli v oblibě převážně beduíni, kteří si ho v poušti pekli na ohni. Teď se ale velbloudi řadí mezi nerozšířenější hospodářská zvířata Ománu a připravují se na stovky způsobů. Velbloudí carpaccio, hamburger, šašlik nebo velbloudí po burgundsku. To je jen zlomek z tamní nabídky, která může probudit vaši zvědavost.

[chooze:article;value:544872]

​U nás je k dostání za přijatelnou cenu pouze maso sušené, zato v Salale se můžete pořádně rozšoupnout. Kvalitní steak plný bílkovin vám naservírují i v restauracích na styl fastfoodů. Reportérka TN Live byla na místě a netradiční maso ochutnala. "Vyzkoušela jsem ho na všechny způsoby a nejvíc mě nadchlo mleté. Je krásně jemné a skvěle dochucené," popsala reportérka Petra Staňová.

A pro opravdové fajnšmekry je velbloudí mléko, které najdete v každém supermarketu hned vedle toho kravského. Asi si vyloženě nepochutnáte, ale rozhodně budete mít o čem vyprávět.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.