Na Vltavě se potopila loď. Unikal z ní olej, hasiči ji museli vytáhnout jeřábem

[chooze:gallery;value:34883]

"V holešovickém přístavu zasahujeme u částečně potopené lodě, ze které vyteklo menší množství oleje. Zajišťujeme únik ropných látek," informovali o zásahu pražští hasiči na sociální síti X.

Aby nedocházelo k dalšímu úniku, nasadili do akce absorpční hady. Ty únik ropných látek úspěšně zastavily. Hasiči se tak zaměřili na vytažení částečně potopené zhruba šestimetrové lodi.

[chooze:article;value:542621]

​Hasiči začali připravovat prostor náplavky k postavení jeřábu. "Zkusíme tu postavit jeřáb, kterým tu loď vytáhneme," potvrdil TN.cz mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Na místě podle mluvčího zasahují dvě jednotky hasičů a také potápěči. Práci jim komplikovala zaparkovaná auta, která prostor náplavky potřebný pro postavení jeřábu blokovala. Nakonec se ale hasičům vyzvedávání lodě pomocí jeřábu zahájit povedlo. 

Do holešovického přístavu dorazila i policie, která bude případ vyšetřovat v případě zjištění cizího zavinění. "Na místě jsme samozřejmě také. Pokud zjistíme, že byla loď potopená úmyslně, tak se tím budeme zabývat," řekl mluvčí policie Jan Rybanský.

Řada krajů v Česku hlásí nedostatek hasičů! Chybí i peníze na provozní výdaje:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.