Na Vysočině hořel dům. Zraněného majitele odvezl vrtulník

Velký požár zaměstnal v sobotu v noci hasiče na Jihlavsku. K hořícímu rodinnému domu v Jezdovicích vyjelo krátce po půlnoci hned několik jednotek hasičů. Do boje s ohnivým živlem se zapojili jak profesionálové z Třešti a Jihlavy, tak dobrovolníci z Dolní Cerekve, Batelova, Stonařova a Jezdovic.

Z rodinného domu hasiči vyprostili jeho majitele, kterého začali resuscitovat. "Oživovací pokusy byly úspěšné. Zraněný muž byl následně zdravotníky letecky transportován do nemocnice," sdělila mluvčí hasičů Kraje Vysočina Petra Musilová.

[chooze:article;value:487249]

Dostat požár pod kontrolu nebylo snadné. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, a i když na uhašení nasadili několik vodních proudů, zkrotit požár se jim povedlo až okolo půl čtvrté ráno. Úplné uhašení přišlo až o půl hodiny později.

Jak přesně požár vznikl, hasiči zatím neví. Příčinu vzplanutí teprve zjišťují. "Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 2 miliony korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 5 milionů korun," doplnila Musilová.

Požár v paneláku vyhnal lidi na ulici. Hořela tam elektroinstalace:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.