Na zahradu domu někdo hodil petardu. Vybuchla psovi v tlamě

Neznámý člověk způsobil vážné poranění fence zlatého retrívra na zahradě rodinného domu ve Staré Boleslavi. Exploze v sobotu 30. prosince němé tváři zlomila čelist a veterináři ji museli při náročné operaci odebrat většinu zubů.

"Nějaký, teď nedokážu toho 'nečlověka' pojmenovat, hodil petardu na zahradu rodinného domu, kterou fenka ihned vzala do pusy, a tím došlo k devastujícímu poranění. Je aktuálně po náročné operaci, kdy se jí musela operovat zlomená čelist a odebráno jí bylo větší množství zubů, které již nešlo zachránit. Vše již samozřejmě řeší i policie a vzhledem k tomu, že škoda mnohonásobně přesahuje 10 000 korun, jedná se o trestný čin," popsal incident na facebooku Martin C., který nyní hledá viníka. 

[chooze:article;value:535193]

Vyzval, aby kdokoliv, kdo jel v sobotu mezi půl pátou a půl sedmou ve Staré Boleslavi v ulici Mělnická a měl zapnutou kameru, kontaktoval strážce zákona. Kdo mohl petardu k psovi hodit, už středočeská policie vyšetřuje. "Událost máme nahlášenou a zabýváme se jí. Zatím čekáme na zprávu veterináře," sdělil její mluvčí Pavel Truxa pro web Novinky.cz

Není to ale jediný takový případ, kterým se středočeští policisté zabývají. Obcí Libodřice na Kolínsku a v dalších vesnicích okolo mělo v pátek v noci projíždět auto, odkud neznámí lidé házeli dělbuchy na zahrady domů, kde zrovna byli psi. 

Auto u jednoho z domů zachytily bezpečnostní kamery. "Pokud se vám podaří identifikovat vůz či samotné pachatele, neváhejte kontaktovat policii," sdělili na sociálních sítích zástupci této středočeské obce. 

Lidé stále počítají škody ze silvestra. Petardy jim poničily domovy i auta (11/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.