Na zahradu rodinného domu spadlo malé letadlo. Posádka nehodu nepřežila

[chooze:gallery;value:33217]

​Dvoučlenná posádka ultralightu, který v úterý ráno přelétal nad Berounskem, nepřežila pád letounu na zahradu rodinného domu v obci Tlustice. Záchranáři pilota a spolucestujícího oživovali, bohužel neúspěšně. 

"Na místě jsme měli v péči dva těžce zraněné pacienty, oba muži utrpěli těžká mnohočetná poranění. I přes snahu všech posádek na místě a zhruba 40 minut trvající resuscitaci svým zraněním bohužel podlehli," uvedla pro redakci TN.cz mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. 

[chooze:article;value:521937]

Podle mluvčí středočeských policistů Michaely Richterové došlo k pádu letadla krátce před devátou hodinou. "Vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému. Ultralight spadl přímo na zahradu rodinného domu," řekla pro TN.cz Richterová. 

Nyní bude probíhat vyšetřování příčiny tragické nehody. "Ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, takže okolnosti a příčina pádu se bude zjišťovat. Nyní probíhá šetření, které bude na dlouho," doplnila Richterová. Podle ní kriminalisté nařídili u obou členů posádky soudní pitvu. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.