Nad Kapským Městem se šířil strašlivý zápach. V přístavu zakotvila loď s tisíci kusy skotu

Agentura Associated Press uvedla, že Zahid Badroodien, úředník kanceláře starosty odpovědný za vodohospodářství a kanalizaci, napsal na sociální síti X, že vyšetřovatelé potvrdili, že zdrojem "zápachu z odpadních vod, který zahalil některé části města", byla loď s dobytkem. Loď by však měla brzy odplout.

Na hrozný puch, který byl prý k nevydržení, si stěžovali zejména obyvatelé z lokalit kolem přístavu. "Byl to nejhorší zápach, s jakým jsem se kdy v životě setkal," řekl BBC jeden z místních Lerato Bashing. "Smrdělo to tak, že si to nedokážete představit, že se člověk ani nechtěl nadechnout," uvedli další. Někteří z dotázaných politovali posádku, která na lodi se zvířaty strávila už více než dva týdny.

[chooze:article;value:540237]

"Zkazilo mi to den, protože i když jsem byla uvnitř, tak při každém otevření výtahu se zápach dostal do kanceláře a uvízl mi v krku jako nepříjemná pachuť," postěžovala si další rezidentka. Muž, který pracuje nedaleko přístavu, řekl BBC, že zápach byl "ohromující" a že byli nuceni v autech zavírat okna, přestože byl horký den.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1759634763667611855

Sto devadesát metrů dlouhé plavidlo Al Kuwait pluje pod kuvajtskou vlajkou a podle internetových stránek Marine Traffic je určeno pro přepravu dobytka. Loď zakotvila v Kapském Městě, aby doplnila krmivo pro zvířata, uvedla Národní rada společností pro prevenci týrání zvířat (NSPCA).

NSPCA uvedla, že na palubu poslala veterináře, aby posoudil životní podmínky přepravovaných zvířat. Ve svém prohlášení uvedla, že se důrazně staví proti transportu živých zvířat po moři. "Tento zápach svědčí o strašných podmínkách, v nichž se zvířata nacházejí, když už strávila dva a půl týdne na lodi, kde se hromadí výkaly a čpavek," uvedla NSPCA. "Zápach na palubě je nepředstavitelný, přesto mu zvířata čelí každý den."

Začátkem tohoto měsíce se musela zpět do Austrálie vrátit loď, na jejíž palubě bylo více než 16 000 kusů skotu a ovcí, která rovněž směřovala na Blízký východ. Stalo se tak poté, co téměř na měsíc uvízla na moři kvůli útokům húsíjských povstalců v Rudém moři. I tato loď se dostala pod drobnohled kvůli špatným podmínkám, ale veterináři u zvířat nezjistili žádné závažné zdravotní problémy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.