Nad nehodou, kdy řidič smetl ženu s kočárkem, visí otazníky. Policie hledá svědky

Tragická nehoda, při které 39letý muž ve sportovním autě ve středu večer srazil a vážně zranil maminku dvouletého dítěte, se vůbec nemusela stát. Podle zjištění deníku Blesk luxusní vůz řídil podnikatel, který jako jeden z prvních vybíral peníze na kampaň prezidenta Petra Pavla a v době nehody se měl léčit z černého kašle. Za volantem tak neměl, co dělat.

"Specifický preparát, který se používá při léčbě černého kašle, je azytromicin. A ten shodou okolností má vliv na pozornost a stav člověka v tom slova smyslu, že může vyvolávat určité závratě. Není doporučováno s tímto preparátem řídit," vysvětluje epidemiolog Roman Prymula.

Spekuluje se, že muž mohl za volantem zkolabovat nebo dostat záchvat kašle a ztratit nad vozem kontrolu. Podle záchranné služby měl "zdravotní obtíže".

[chooze:article;value:553516]

"Ten záchvat bývá poměrně dlouhý a samozřejmě, pokud se mám věnovat řízení, tak mě to může velmi výrazně zaměstnat," tvrdí Prymula. "Když jedete 50, než začnete reagovat, je to 14 metrů do zastavení," upozorňuje pak dopravní expertka Stanislava Jakešová.

"Žádný černý kašel nemám. Mám prokázané, že jsem dřív měl nějaký zdravotní problém, který odezněl, ale teď se vrátil a zapříčinil tu nehodu. Mám to vše podložené lékařskými zprávami. Došlo ke ztrátě vědomí a já jsem tomu nemohl zabránit," odmítl řidič informace o černém kašli pro Extra.

[chooze:article;value:553691]

Dítěti v kočárku se jako zázrakem nic nestalo, ženu záchranáři odvezli s těžkými zraněními hlavy do nemocnice, kde stále bojuje o život a v nemocnici skončil také řidič vozu.

Případem se teď zabývá policie, obvinění ale zatím nepadlo ."Ve věci byly zahájeny úkony trestného řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," sdělil za policii její mluvčí Jan Rybanský.

Policie žádá případné svědky, kteří se ve středu okolo 7 hodiny večer pohybovali v ulici U Elektry v pražských Vysočanech, aby se ozvali na linku 158.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.